DR. RUBBERFUNK – MY LIFE AT 45

Het funkmuziekgenre is een niet zo frequent opduikende muziekstijl op onze ‘Rootstime’-recensiepagina’s. Platenlabel ‘Jalapeno Records’ probeert daar echter iets aan te doen door ons af en toe nieuwe funkplaten toe te sturen in ruil voor een evaluatie. Die krijgen ze dan ook nu weer voor de plaat “My Life At 45” van ‘Dr. Rubberfunk’. Dat is het pseudoniem voor de Britse muzikant Simon Ward uit Londen die sinds 1992 onder die naam als DJ begon op te treden.

In 2001 bracht hij zijn eerste eigen plaat uit als een 12”-disk. Daarna volgden nog drie volwaardige studioplaten met “The First Cut”, “My Life At 33” en “Hot Stone”. Nu is er dus een vierde album dat van de al wat ouder geworden ‘Dr Rubberfunk’ “My Life At 45” als titel kreeg. Twaalf funky tracks sieren deze plaat waarbij Simon Ward voor enkele nummers een beroep deed op Britse gastzangers en -zangeressen uit het jazz-, blues- en funkmilieu.

Zo zingt soulzanger John Turrell uit Newcastle op de openingstrack “Boom” (zie video 1) en zorgt de Londense soulzangeres Izo Fitzroy voor het vocale werk bij het nummer “A Matter Of Time” (zie video 2) en later ook bij de song “A Little Blahzay”. Ook Stephanie Whitelock is een Britse zangeres die haar krachtige soulstem heeft toegevoegd aan twee tracks op deze plaat: “With Love” en “Laid Bare”. Gitarist Jim Oliver speelt virtuoos op zijn instrument bij de nummers “Pressure Cooker” en het bluesy ”Slim’s Mood”. De laatste gastmuzikant die ook een instrumentale bijdrage afleverde aan de song “Canvas Cathedral” was de Britse jazzsaxofonist en klarinetist Ben Castle.

Voor een ernstige medische ingreep doet u dus best geen beroep op deze ‘Dr. Rubberfunk’, maar als het op het creëren van leuke soul- en funkmuziek aankomt, dan is hij daar zeker wel de geschikte helende persoon voor. De tien tracks die hij heeft gecomponeerd en geproduceerd op “My Life At 45” zijn daar ongetwijfeld het beste bewijs voor. Plus het gegeven dat hij in het verleden remixes heeft gemaakt van nummers van ’The Stereo MC’s’, ‘Madness’ en Norah Jones bevestigt zijn expertise nog eens extra sterk.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Jalapeno Records

video